Снимка hrodna.life, Ірына НовікАвторитарната власт в една от най-бедните и изостанали

...
Снимка hrodna.life, Ірына НовікАвторитарната власт в една от най-бедните и изостанали
Коментари Харесай

Арестуваха и натъпкаха в бус главния редактор на свободен сайт в Беларус

Снимка hrodna.life, Ірына Новік

Авторитарната власт в една от най-бедните и изостанали страни в Европа Беларус твърдо е решила да сплаши свободното слово и рецензиите.

Главният редактор на беларуския информативен портал Hrodna.life Алексей Шота е бил арестуван в град Гродно, заяви през днешния ден беларуският Съюз на публицистите, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Информацията в съветски, беларуски и районни медии се появява посред акция на управляващите в страната против публицисти и други инакомислещи. Самолет сред две европейски столици бе отклонен за задържането на съоснователя на платформата " Нехта " Роман Протасевич.

Изключително известният от началото на митингите уебсайт Tut.by бе блокиран, а мнозина в редакцията попаднаха под ударите на следствието. Имаше следствие и против публицисти от основания в чужбина канал " Белсат ".

Какво споделят управляващите

Шота е бил задържан наоколо до дома си, се прецизира в известието. Местните управляващи обявиха, че против Шота е стартирано административно следствие за наново издание на екстремистки материали от осведомителния портал. Според тях става дума за разпространение на изявления от канал в " Телеграм ", приет за екстремистки от Беларус.

" В момента органите на реда претърсват жилището на Алексей Шота и изземват офис техника за по-нататъшна инспекция ", споделиха управляващите. На уеб страницата на " Hrodna.life " написа, че до дома на журналиста е спрял микробус, в който са го качили незнайни лица.

Съобщава се, че преди този момент Шота е работил в беларуския портал tut.by, доста от публицистите в който също са арестувани. През март съд в Гродно е гледал дело против основния редактор на " Hrodna.life ". Шота е бил приет за отговорен за разпространяване на екстремистки материали и осъден с санкция, показва ТАСС.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР